Jak rybki ? |
Autor |
Wiadomość |
bekman
|
Wysłany: 2008-03-31, 08:13
|
|
|
Byłem tydzień temu z muchówką na Wiśle w moich Świętokrzyskich stronach. Efekt całodziennego łowienia to parę Kleni i Okoni na mokrą muchę. |
|
|
|
|
wiesiek
wiesiek
|
Wysłany: 2008-04-06, 12:15
|
|
|
Byłem wczoraj nad Okalicą od Drętowa po młyn na Staszica wynik 3 potoki 20 25 i 28 rybki wdobrym stanie wróciły do wody zastanawia mnie brak narybku-maluszków w zacisznych zakolach zawsze było ich pełnoczyżby spłyneły z dóżą wodą?.Bobry dotarły do działek przy strumyku Świniucha sa liczne nory, jak będziecie tam szli bacznie patrzcie pod nogi aby niewpaść w taką jamę bo o wypadek nietrudno. Co u was napiszcie gdzie kto byłi co zobaczył. |
_________________ wieslaw |
|
|
|
|
Adam Lejk
|
Wysłany: 2008-04-14, 15:01 Wypad nad Radunię
|
|
|
Witam.
Wczoraj na chwilę wybrałem się nad Radunię. Woda niestety wysoka i trącona, ale dało się łowić. Niestety ani skubnięcia, ale za to piękna pogoda i śpiew ptaków urozmaiciły mi wyjazd. Niech żyje wiosna .....!!!
Pozdrawiam Adam |
|
|
|
|
wiesiek
wiesiek
|
Wysłany: 2008-05-01, 21:51
|
|
|
Panowie co tutaj tak pusto nikt niebył na szczupaku. Mnie uzimiłu korzonki -zerwałem się w pracy przeliczyłem siły człek myśli że ma 20 lat i góry może przenosić a tu niestety wiek się odzywai muwi stop. Jak zobaczycie jutro faceta nad jeziorem co będzi pokraczni chodził to będę ja połamania kija chłopaki. |
|
|
|
|
mkfly
Administrator KM Dolina Łeby
|
|
|
|
|
Adam Lejk
|
Wysłany: 2008-05-05, 22:55 ...
|
|
|
Witam.
Ja w sobotę (3 maja) wybrałem się na Raduńkę. Na początek w ruch poszła mokra mucha czego efektem było kilka potokowców i jeden tęczak. Wieczorkiem pojechałem na inny odcinek i walczyłem z sucharem. Niestety spiąłem ładnego pstrąga. Ale i tak wyjazd uważam za udany. Woda była lekko trącono.
Pozdrawiam Adam
PS. „Pozdrawiam” wędkarzy na gdańskich numerach którzy czesali wodę nimfami „w polowaniu za pstrągami” i mieli głęboko w d…… to co do nich mówiłem. Według mnie łowienie na nimfę w okresie ochronnym lipienia jest nietaktem. Jest tyle skutecznych metod.
PICT000popr.JPG
|
|
Plik ściągnięto 222 raz(y) 201,63 KB |
|
|
|
|
|
Kacper
Lubię to co robię!
|
Wysłany: 2008-05-06, 14:54
|
|
|
Ładna woda, szkoda tylko, że niektórych nie obchodzi, to iż lipień ma okres ochronny, i że łowienie teraz na nimfę i deptanie tarlisk jest nietaktem. Szkoda, że nie są to odosobnione przypadki.
Pozdrawiam
PS. Już niedługo majówka |
|
|
|
|
wiesiek
wiesiek
|
Wysłany: 2008-05-10, 13:59 Pstragi Łeby
|
|
|
Dziś byłem świadkiem przepięknej scenenki ktoś dokarmiał kaczki na moście na ul Staromiejskiej ja stałem na moście koło banku spływający pokarm atakowały zawzięcie pstrągi i to niemałe ich efektowny atak od dołu i wyskok nad wodę radowały moje oczy aż na duszy robiło mi się ciepło że takie piękne sztuki są w naszej rzece i to w takiej ilości. Dało mi do myślenia że one wiedząże są w bezpiecznej strefie i nikt ich tutaj niebędzie prześladował. |
|
|
|
|
naczelny
IRLANDIA
|
Wysłany: 2008-05-10, 22:26
|
|
|
Ciekwe tylko zeby nikt nie wpadłna psmysł poslania tam robaczka .Widac ze Lęborskie pstragi zaczynaja zajadac jak karpiki |
|
|
|
|
Maciek.Ś
|
Wysłany: 2008-05-16, 14:24
|
|
|
A to maluszek z dziasiaj:
Sory za fotke,ale słońce mocno grzało.I dlatego ma takie mętne oczy bo sie słońce odbijało,zapewniam ze zyje i wrócił do wody.
Pozdro |
|
|
|
|
mkfly
Administrator KM Dolina Łeby
|
|
|
|
|
Maciek.Ś
|
Wysłany: 2008-05-16, 21:23
|
|
|
no frajda jest Najwazniejsze,że mam dobre łowisko gdzie jest dużo szczupaka i dogodne warunki do łowienia.Dużo roślinności itp. |
|
|
|
|
Kacper
Lubię to co robię!
|
Wysłany: 2008-05-17, 20:03
|
|
|
Maciek, wiesz że wakacje już niedługo Co za tym idzie, wpadnę tam do Ciebie Ładnie, ładnie to łowisko toto twoje ?? |
|
|
|
|
Lisek
|
|
|
|
|
Kacper
Lubię to co robię!
|
Wysłany: 2008-05-18, 08:37
|
|
|
Jeszcze nie chcą gryźć, Seba wczoraj też miał jedną i kilka spiął, ale niech sam się pochwali |
|
|
|
|
|