|
Forum Dolina Łeby
|
|
Ogólne - Jezioro Łebsko
Tomaszb - 2008-10-14, 17:44 Temat postu: Jezioro Łebsko Całe jezioro Łebsko podobno jest sieciami zalokowane, dostalem takie informacje. Sieci klusownicze sa!!! Trocie wpadaja w nie wiem bo sam widzialem i to pokazne. Troc ma isc na tarlo a wpada w sieci. Prosze o kontrol kanalu i jeziora.
mkfly - 2008-10-14, 19:33
Masz jakieś zdjęcia? Jeśli, tak wyślij na mail marcin@dolinaleby.eu
Tomaszb - 2008-10-14, 20:32
Nie wiem czy jest tam przejscie dalej. Ale wiem ze sa klusownicze sieci ktore sa pod woda i duzo troci i sandaczy w nich ginie (3kg-5kg)
greenlife - 2008-10-14, 20:53
Rybacy mają zostawione przejście ok. 100m, tyle że sprawdzają żaki od strony, Rąbki w tych od strony Żarnowskiej jest pełno gnijacych ryb w sobote rozcinalem 2 żaki bo wpadlo w nie stado kaczek 3 się utopiły reszta poleciała dalej . W kanale kłusole stawiaja siatki bez żadnych pływaków uwiązane do ciężarków w sobote wyciagnęłem jedna ok. 100m bo się nogami w nią zaplątałem jeden samczyk popłynął dalej.
kamil - 2008-10-15, 22:37
Polecam numer 112 lub 997 podać pełne zgłoszenie, z dokładnym opisem sytuacji gdzie i kiedy, rozmowy są nagrywane. Operator musi zreagować, mają w Łebie motorówkę to niech z niej korzystają.
W myśl przepisów jeśli samemu ściągasz sieć, samołówki lub ine tego typu rzeczy w przypadku wykrycia ciebie w tej sytuacji to ty zostaniesz wzięty za kłusownika. Lepiej zgłosić i niech czekają na tego specjalistę
|
|